Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op een plat dak zijn een slimme keuze voor iedereen die wil profiteren van duurzame energieopwekking. Maar hoe worden deze panelen eigenlijk bevestigd? En hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een plat dak? 040 Zonnepaneel kan u hierbij adviseren. Wilt u ook zonnepanelen laten plaatsen op uw platte dak? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen 040 Zonnepaneel

Hoe worden zonnepanelen bevestigd op een plat dak?

Zonnepanelen op een plat dak worden doorgaans bevestigd met behulp van montagesystemen. Deze systemen zorgen voor een veilige en stabiele installatie. Er zijn verschillende soorten montagesystemen beschikbaar, waaronder ballastmontage en penetratiemontage. Bij ballastmontage worden de zonnepanelen vastgezet met behulp van gewicht, zoals tegels of stenen, om stabiliteit te garanderen.

Penetratiemontage maakt gebruik van bevestigingsmaterialen die het dakoppervlak doordringen, zoals schroeven of bouten, om de panelen stevig vast te zetten. De keuze voor het juiste montagesysteem hangt af van de specifieke situatie en de structuur van het platte dak. Onze experts weten precies welke manier van bevestigen voor uw dak geschikt is.

Hoeveel zonnepanelen kunnen er op een plat dak?

Het aantal zonnepanelen dat op een plat dak kan worden geïnstalleerd, varieert afhankelijk van de beschikbare ruimte en de gewenste energieopbrengst. Het is belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren zoals de oriëntatie van het dak, schaduwwerking en de afmetingen van de zonnepanelen. Over het algemeen is een plat dak geschikt voor het plaatsen van meerdere zonnepanelen, waardoor je een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit kunt opwekken.

Zijn zonnepanelen op een plat dak duurder?

Over het algemeen is de installatie van zonnepanelen op een plat dak niet duurder dan op andere type daken. In feite kan een plat dak zelfs voordelen bieden wat betreft de montage, zoals een eenvoudigere toegang voor installateurs en de mogelijkheid om de panelen in een optimale hoek te plaatsen voor maximale zonneblootstelling. Daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, waardoor ze een rendabele investering zijn geworden.

Hieronder staat een indicatie van de kosten voor het leveren en installeren van zonnepanelen bij 040 Zonnepaneel:

Hoeveelheid zonnepanelen

Kosten*

6 zonnepanelen

Ongeveer € 6.000
10 zonnepanelen

Ongeveer € 8.625

18 zonnepanelen

Ongeveer € 13.800

*Deze prijzen zijn een indicatie van de kosten voor het leveren en plaatsen van zonnepanelen. Wilt u de exacte prijs weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij 040 Zonnepaneel!

040 Zonnepaneel: voor zonnepanelen op uw platte dak

040 Zonnepaneel het bedrijf in de regio voor het laten plaatsen en installeren van zonnepanelen in de regio Eindhoven en omstreken. Naast het plaatsen van zonnepanelen kunt u ons ook bereiken voor het reinigen van zonnepanelen. Onze experts staan klaar om u van dienst te zijn.

Waarom kiezen voor 040 Zonnepaneel?

 • Deskundig advies: Onze ervaren experts staan klaar om u te voorzien van deskundig advies op maat. We begrijpen dat elk plat dak uniek is, en daarom bieden wij een oplossing die perfect aansluit bij uw specifieke situatie.
 • Kwaliteit en vakmanschap: Bij 040 Zonnepaneel streven we altijd naar de hoogste kwaliteit en vakmanschap. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige zonnepanelen van gerenommeerde merken, zodat u kunt profiteren van optimale prestaties en een lange levensduur.
 • Efficiënte installatie: Onze professionele installateurs hebben ruime ervaring in het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Met behulp van geavanceerde montagesystemen zorgen we voor een veilige en efficiënte installatie.
 • Zonnepaneelreiniging: Na verloop van tijd kunnen zonnepanelen vervuild raken door stof, bladeren en andere vuildeeltjes. Dit kan de energieopbrengst van uw zonnepanelen beïnvloeden. Bij 040 Zonnepaneel bieden we ook reinigingsservices om uw zonnepanelen in optimale conditie te houden en maximale efficiëntie te garanderen.

Neem contact op met 040 Zonnepaneel

Wilt u graag zonnepanelen op uw platte dak laten plaatsen door een ervaren installateur tegen scherpe prijzen? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer: 040-2051882 of via de e-mail op info@040zonnepaneel.nl. Of vul het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Yildriz

  Offerte traject prima, goed contact over de planning en tevreden met de uiteindelijke uitvoering.

  P. De Bruin

  Afspraken werden nagekomen. Panelen met nieuwste Enphase-omvormers. Installatie was na plaatsing direct in bedrijf.

  Erik

  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Snelle communicatie en plaatsing door iemand die er verstand van heeft.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×